Ei koken in de waterkoker

Het is misschien niet de meest traditionele manier van een ei koken! Het is echter wel mogelijk om een ei in een waterkoker te koken. En het is eigenlijk ook veel gemakkelijker. We zullen je in dit artikel uitleggen hoe je snel en ook gemakkelijk een ei kunt koken in de waterkoker. Ook zullen we je de reden geven waarom je een ei goed kunt koken in een waterkoker!
Een ei koken in de waterkoker! Hoe doe je dat en waarom?

Het is heel gemakkelijk om een ei te koken in een waterkoker. Je plaatst de eieren in de waterkoker en zorgt ervoor dat ze mooi onder water staan. Hierna doe je de waterkoker aan. Je wacht net zo lang tot de waterkoker afslaat. Hierna wacht je drie tot vier minuten voor een zacht ei! En je wacht vijf minuten als je een hard ei wilt. Hierna haal je het ei (of de eieren) uit de waterkoker en kun je ze serveren. Heerlijk en gemakkelijk toch?!

Doordat een ei al stolt bij 70 graden Celsius is het niet nodig dat een ei continu in kokend water zit. En daarom kun je een ei ook koken in een waterkoker! Probeer het eens zouden we zeggen!