Ei pocheren

Een ei kun je op vele verschillende manieren bereiden. Natuurlijk ken je een gekookt ei en een gebakken ei! Echter het is ook mogelijk om een ei te pocheren. En dat doe je eigenlijk heel gemakkelijk. Het lijkt vaak moeilijker dan het is. Laten we samen een ei pocheren! We nemen je stap voor stap door het hele proces om het ook zelf te kunnen doen. Het is gemakkelijker dan je denkt.

Echter eerst vertellen we je graag wat pocheren precies is. Pocheren is het garen van een ei in een  pan met water welke net niet kookt. Het gemakkelijkste kun je het met kakelverse eieren doen.
Voor beginners: een ei pocheren!

Een gemakkelijke optie om de eieren te pocheren is om dit in een boterhamzakje te doen. Wees slim en doe wat olie aan de binnenkant van het zakje. Doe hierna het ei erin en bind het boterhamzakje dicht. Hierna doe je het boterhamzakje met het ei voor een paar minuten in het net niet kokende water.

Voor de wat meer gevorderde persoon: hoe je een ei pocheert.

Doe een scheutje azijn in het net niet kokende water. Hierdoor zal het ei mooi bij elkaar blijven. Roer vervolgens het water tegen de klok in tot het een mooie vaart heeft. Hierna houdt je een houten lepel in de pan en roer je zacht met de klok mee! Vervolgens doe je het ei zonder de schil in het kokende water. Het ei zal daarna na een paar minuten heerlijk gepocheerd uit de pan komen!

Genieten maar!