Gevulde Eieren Recept

Wat is er nu lekkerder dan een paar gevulde eieren? En er zijn vele verschillende recepten om de gevulde eieren op een mooie en lekkere manier te bereiden. Wat dacht je van gevulde eieren met bacon en balsamico bijvoorbeeld? Het is gewoon genieten van wat er allemaal kan met gevulde eieren. En je kunt ze natuurlijk als appetizer serveren, maar ook als hapje of snack tussendoor. Het is eigenlijk voor iedereen volop genieten van wat er allemaal mogelijk is.
Het gevulde ei met balsamico is een heerlijke ei welke zorgt voor een hartig gerechtje met een zoete toon. Dit komt door de uitstekende mix van bacon, ui en balsamico azijn samen met het ei.

Wat heb je nodig om een heerlijk gevuld ei te maken? (vierentwintig eieren)

  • 12 eieren
  • 4 plakjes bacon
  • 110 gr mayonaise
  • 40 gr rode ui, fijngehakt
  • 2 theelepels suiker
  • 1/2 theelepel balsamico
  • 1/4 theelepel selderijzout
  • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 10 gr verse peterselie, gehakt

Hoe maak je een gevuld ei klaar?

Het gevulde ei met bacon en balsamico kun je in een half uur tot vijfenveertig minuten bereiden. Je begint met het vullen van een grote pan met water. Laat het water tot ongeveer twee centimeter boven de twaalf eieren uitkomen. Laat het water koken en haal daarna de pan van het vuur. Hierna laat je de eieren in de pan met het warme water een kwartier staan. Giet het warme water er dan af en laat de eieren afkoelen onder lekker koud water. Hierna haal je de schil van de eieren af en kun je ze mooi in de lengte doormidden snijden. Je pelt het eigeel vervolgens uit de eieren en doet dit in een kom. De halve eieren kun je op een schaal gaan leggen.
Bak het bacon nu in een koekenpan tot het mooi goudbruin is. Doe dit ongeveer tien minuten en keer ze gedurende die tijd om. Leg ze hierna op een keukenpapier om het vet mooi op te vangen.
Hierna voeg je de bacon toe aan de mix van eigeel en meng je het door elkaar. Voeg wat mayonaise toe, een uitje, wat suiker, zout en peper en ook wat azijn. Meng het mooi door elkaar en voeg de mix hierna in de halve eieren. Zorg voor een klein bolletje op de top en garneer het vervolgens af met wat peterselie!

Het ziet er heerlijk uit en iedereen zal er volop van genieten! Dat staat als een paal boven water.